دنیای نینا

۳ مطلب در شهریور ۱۳۹۸ ثبت شده است

لاغری شکم با سشوار

شنبه, ۹ شهریور ۱۳۹۸، ۱۲:۵۴ ب.ظ

بنظر می‌آید این یک اتفاق همیشگی است که مدی زودگذر و جدید با ادعای از بین بردن چربی شکم، پدیدار می شود. در حالیکه انواع روش های چربی سوزی نتایج سوال بر انگیزی دارند، درست خوردن و ورزش کردن قابل اطمینان ترین گزینه‌ی پیش رو هستند. هرچند خیلی لذت بخش است که فکر کنیم حرارت، خودش به تنهایی در کاهش چربی شکممان موثر است، اما باید بدانید که این تئوری کماکان یک تئوری آزمایشی است.

خطرات چربی شکم

چربی شکم می تواند برای سلامتی شما مخاطره آفرین باشد، چه مرد باشید و چه زن! پس کنترل چربی شکم باید برایتان اولویت داشته باشد. چربی شکم، خیلی مسئله آفرین است، چرا که فقط چربی زیر پوستی نیست، بلکه شامل چربی احشائیست، به این معنی که اندام‌های داخلی بدنتان را محاصره کرده است. چربی شکم خطر ابتلا به مشکلات قلبی، دیابت و حتی سرطان روده را افزایش می‌دهد!

پلاستیک پیچ کردن

یکی از افسانه‌هایی که در رابطه با حرارت و کاهش چربی شکم مطرح است، پوشاندن شکم توسط پلاستیک یا هر شیء خارجی دیگری است، که باعث بوجود آوردن گرمای بیشتر در اطراف شکم و نتیجتا چربی سوزی سریع تر شود.

دوستان من، چنین اتفاقی نخواهد افتاد! شاید بعدا روی ترازو بروید و متوجه شوید که کمی سبک‌تر شده اید، اما تنها دلیل این اتفاق این است که پوشش شما باعث شده بدنتان آب بیشتری دفع کند، نه چربی بیشتر! در حقیقت این روش حتی می‌تواند برایتان خطر آفرین باشند! از آنجایی که پلاستیک پیچ کردن اجازه نمی‌دهد که عرق بدنتان خشک شود، پس بدن شما نخواهد توانست خودش را بخوبی خنک کند.

همچنین بخوانید: بستن شکم با پلاستیک برای لاغری

سونا

سونا هم بعنوان یکی از این روش‌های حرارتی فرض شده که به سوزاندن چربی مازاد شکم کمک می‌کند، اما این تئوری هم بخوبی کار نمی‌کند. بر اساس برخی تحقیقات، تنها مزایای سلامتی که سونا بهمراه دارد، این است که به شما آرامش داده تا احساس بهزیستی بیشتری نمایید. در حقیقت سونا حتی می تواند برای افرادی با مشکلات قلبی و فشار خون، خطرناک هم باشد.

همچنین بخوانید: سونای بخار برای پوست

سلولهای گرمازا

یک روش دیگر حرارتی که ادعا می‌شود تاثیر بیشتری بر کاهش چربی شکم دارد، در تحقیقی توسط پژوهشگران دانشگاه ohio state و در مجله‌ی biomaterials در سال ۲۰۱۲ معرفی شد. در این تحقیق کپسول‌هایی که درونش سلول‌های گرمازا داشت، مستقیما به شکم موشی تزریق شدند. نتیجه اینکه پس از ۸۰ روز، موش ما ۲۰ درصد چربی شکمش را از دست داده بود!

پیشنهاد امروز

جدیدترین راهکار درمان تعریق بیش از حد در ایران

جدیدترین راهکار درمان تعریق بیش از حد در ایران

جدیدترین راهکار درمان تعریق بیش از حد در ایران

جدیدترین راهکار درمان تعریق بیش از حد در ایران

جدیدترین راهکار درمان تعریق بیش از حد در ایران

جدیدترین راهکار درمان تعریق بیش از حد در ایران

مقدار چربی احشائی -خطرناک ترین نوع چربی- کاهش پیدا کرد و تا مقداری هم با سلول های چربی قهوه ای که برای تولید گرما برای بدن استفاده می شود، جایگزین شد. علم پزشکی هنوز این روش را بر روی انسان‌ها امتحان نکرده است، اما محققان بر این باورند که این تکنیک نوین، آینده‌ای روشن دارد.

چه روشی به کار می‌آید؟

متاسفانه هنوز روش آزموده شده و صحیحی برای کاهش چربی شکم توسط حرارت، معرفی نشده است. پس فعلا چنین راه‌هایی را از ذهنتان دور کنید. تمریناتی هم که مستقیما شکم را هدف قرار می‌دهند، با وجود اینکه عضله سازی می‌کنند، اما چربی شکم را از بین نخواهد برد.

چربی شکم، تنها با کاهش سطح کلی چربی بدن شما کاهش پیدا خواهد کرد.

تمرینات کاردیو همچون پیاده روی تند به مدت ۳۰ دقیقه در روزهای هفته، و تمرینات قدرتی همچون بدنسازی، می توانند راه حل مطمئن و بی دردسری برای کاهش چربی شکمتان باشند. همچنین باید رژیم غذایی تان را نیز رعایت کنید و پروتئین های بدون چربی بخورید. بجای مصرف کربوهیدرات‌هایی مانند نوشابه و نان سفید هم، کربوهیدرات‌های فیبر دار همچون غلات سبوس دار، میوه و سبزیجات را جایگزین نمایید.

لاغری شکم با سشوار

 

  • الهه موسوی

گوشت مار ؛ خواص و مضرات گوشت مار چیست

پنجشنبه, ۷ شهریور ۱۳۹۸، ۰۵:۵۵ ق.ظ

گوشت مار

گوشت مار , گوشت مار حلال یا حرام , گوشت مار چه حکمی دارد , گوشت مار چه خاصیتی دارد

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد گوشت مار و خواص آن صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروان گرامی قرار گیرد.

توضیحاتی در مورد گوشت مار

به طور کلی مار جانوری خزنده است که گوشت‌خوار است و به حالت دراز کشیده و پا ندارد. پا نداشتن مار باعث می شود که مارها با مارمولک های بی‌ پا اشتباه گرفته می‌شوند ، ولی باید توجه داشته که مار با مارمولک بی پا با هم تفاوت هایی دارند که می توانیم به این موارد اشاره کنیم ؛ مارها پلک ندارند و برای گوش هم سوراخی را شما نمی توانید ببینید و دارای پولک هایی پهن زیر شکم خود هستند و نوع زبان انها هم چنگالی است اما مارمولک اندامی کشیده دارد به همراه دمی کوتاه.

بزرگی طول مارها

مارها اندازه های متفاوتی دارند ، کوچکترین اندازه را مار قلمی دارد با 10 سانتیمتر و بلندترین مار هم 7 متر برای مار پینتون مشبک ثبت شده است.فسیلی از ماری به نام تیتانوبوآ شناخته شده است که طولی برابر 13 متر دارد.احتمالات زمین شناسی می گوید که نسل مار ها به مارمولک های آبی و یا زیر زمینی بر می گردد

شاید برایتان جالب باشد ولی باید بدانید که بیشتر مارها زهر ندارند ولی آن مقداری هم دارای زهز دارند از این زهر برای شکار و کشتن طعمه استفاده می کنند و در درجه بعد برای دفاع از خود. مارهای زهر دار می توانند حتی با یک نیش انسان را بکشند.

آن تعدادی از  مارها که زهر ندارند یا طعمه را می بلعند و یا دور طعمه می پیچند و او را خفه می کنند.

همه چیز درباره مار

در طبقه بندی علمی مار ها را جانوریی خونسرد می دانند که در گروه آب پرده داران قرار دارند و جزو مهره داران محسوب می شوند.وقتی به بدن مار دقت می کنیم متوجه می شویم که بدن مار از پولک های زیبا تشکیل شده است که با هم هم پوشانی دارند.

نکته جالب در مورد مارها این است که بیشتر گونه های مار جمجه ای دارند که چندین مفصل بیشتر از اجداد شان که همان مارمولک ها هستند دارند.مزیت این جمجه این است که می توانند طعمه های بسیار بزرگتر از سرشان را براحتی بخورند.

نکته جالب در مورد اندان دورنی مار این است که برای تطبیق بیشتر با بدن کشیده و درازشان، اندام جفت پشت سر هم هستند یعنی یک کلیه پشت سر کلیه دیگر است و اکثر آنها یک ش دارند.

پوست مار

همانطور که می دانید پوست مار از پولک پوشیده شده‌ است. برخلاف این باور که مردم فکر می‌کنند مارها پوستی لزج شبیه کرم دارند باید گفت کاملاً برعکس، مار، پوستی نرم با بافتی خشک دارد. بیشتر مارها با بهره‌گیری از پولک‌ها خاص شکم می‌توانند روی زمین بخزند یا از یک سطح بالا روند. پولک مار می‌تواند نرم، خاردار یا دانه‌ای باشد. پلک مارها شفاف است که به آن پولک‌های «تماشا» می‌گویند این پلک همواره بسته‌ است. فرایند از دست دادن پولک‌ها، پوست‌اندازی نامیده می شود. برای یک مار لایهٔ کامل بیرونی پوست به صورت یک لایهٔ تکی کنده می‌شود. پولک‌های مار گسسته نیست مگر لایهٔ روی پوست، به این ترتیب با هر پوست‌اندازی پولک‌ها دانه‌ای کنده نمی‌شوند بلکه به صورت یک لایهٔ بیرونی از جا در می‌آیند مانند جورابی که پشت رو شده باشد. شکل و شمار پولک‌ها روی سر، پشت و شکم مارها ویژه است و از آن برای کاربردهای آرایه‌شناسی استفاده می‌شود. نامگذاری پولک‌ها در درجهٔ نخست بر پایهٔ جای آن‌ها در بدن مار است. برای نمونه، می‌توان به مارهای کائنوفیدیان (Caenophidia) اشاره کرد که گستره و ردیف‌های پولک‌های پشتی متناظر با مهره‌های دمی است و به دانشمندان اجازه می‌دهد تا بدون کالبدشکافی مهره‌های جانور را بشمارند. مارها مانند جانوران دیگر پلک ندارند بلکه چشمان آن‌ها با پولک‌های شفاف پوشانده شده‌است. چشم‌های مار همواره باز است تنها برای خواب شبکیه چشم بسته می‌شود یا صورتشان را در لایه‌های بدن فرو می‌برند و آن را می‌پوشانند.

حس بویایی در مارها

جالب است بدانید که مارها با بو کشیدن شکار خود را پیدا می‌کنند . آن‌ها با کمک زبان چنگالی خود ذرات موجود در هوا را جمع‌آوری می‌کنند و آن را به اندام ژاکوبسون موجود در دهانشان منتقل می‌کنند تا بررسی شوند. دو شاخ بودن زبان به مارها کمک می‌کند تا به صورت هم‌ زمان به حس بویایی و چشایی جهت دار دست یابند.  آن‌ها پیوسته زبان خود را حرکت می‌دهند تا از ذرات موجود در هوا، آب و خاک نمونه برداری کند، مواد شیمیایی موجود در آن‌ها را تجزیه و تحلیل کند تا تشخیص دهد که آیا شکار یا مزاحمی در محیط پیرامون قرار دارد یا خیر. زبان چنگالی برای مارهایی که به زیر آب می‌روند مانند آناکوندا هم به خوبی کار می‌کند و به آنه کمک بسیار زیادی می کند

پوست‌ اندازی مار

شاید برایتان جالب باشد که پوست‌اندازی چندین کاربرد دارد، نخست آنکه پوست کهنه و فرسوده با پوست تازه جایگزین می‌شود. دوم آنکه کمک می‌کند تا جانور انگل‌ها را از خود دور کند. باور بر آن است که در جانورانی مانند حشرات، پوست‌اندازی کمک می‌کند تا بدن رشد کند اما این مسئله برای مارها هنوز مورد بحث است. فرایند پوست‌اندازی چندین بار در زندگی یک مار روی می‌دهد. پیش از هر پوست‌اندازی مار از خوردن پرهیز می‌کند و اغلب پنهان می‌شود یا به یک جای امن می‌رود. درست پیش از پوست‌اندازی، پوست مار خشک و کدر می‌شود و چشم‌ها به رنگ آبی کدر (ابری) در می‌آید. سطح درونی پوست کهنه مایع می‌شود، این باعث می‌شود تا پوست کهنه از پوست نو که در زیر قرار دارد جدا شود. پس از چند روز چشم‌ها دوباره شفاف می‌شود و مار به بیرون از پوست کهنه می‌خزد. پوست کهنه در نزدیکی دهان می‌شکند و مار می‌تواند با مالیدن خود بر روی سطح‌های زبر بیرون بیاید. در بیشتر موارد پوست کهنه رو به پشت و از سر تا دم کنده می‌شود مانند یک جوراب که پشت رو شده باشد. پوست تازه بزرگتر و روشن‌تر است و حکمت پوست انداختن نیز همین است.

حس بینایی در مارها

تحقیقات نشان می دهد که توان بینایی در میان مارها بسیار متفاوت است برخی مارها تنها می‌توانند روشنایی را از تاریکی تشخیص دهند در حالی که برخی دیگر بینایی خوبی دارند. اما نکتهٔ مهم دربارهٔ همهٔ آن‌ها این است که همهٔ آن‌ها به اندازهٔ کافی می‌بینند با اینکه ممکن است تیزبین نباشند اما می‌توانند حرکات طعمه را ردیابی کنند. در حالت کلی بینایی مارهای درختی از مارهای خاکی (زیرزمینی) بهتر است. برخی مارها مانند مار آسیایی تاک (Asian vine) دارای دید دوچشمی است، اما چشمانش می‌توانند بر روی یک چیز هم‌زمان تمرکز کنند. در بیشتر مارها، جانور برای تمرکز بر روی یک جسم و دیدن آن، عدسی چشم نسبت به شبکیه پس و پیش می‌شود درحالی که در دیگر آب‌پرده‌داران عدسی چشم کش می‌آید. مردمک چشم مارهای شب زی، شکاف مانند است درحالی که مردمک چشم مارهایی که در روز بیدارند، به صورت گرد است.

استخوان‌ بندی مار

به طور کلی استخوان‌بندی بیشتر مارها تنها از یک جمجمه، لامی، ستون مهره‌ها و دنده تشکیل شده‌ است البته مارهای خانوادهٔ هنوفیدیا بازمانده‌هایی از لگن خاصره و اندام‌های پشتی از نسل‌های قبل، در آن‌ها به جای مانده‌است. جمجمهٔ مار شامل یک بخش صلب و کامل برای اعصاب (neurocranium) است که بسیاری از استخوان‌های دیگر اتصال ضعیفی به آن دارند به ویژه استخوان‌های فک که برای خوردن شکارهای بزرگ به آسانی جابجا می‌شوند. سمت راست و چپ فک پایینی تنها با یک رباط انعطاف‌پذیر به هم وصل شده‌اند از این رو می‌توانند به میزان زیادی از هم فاصله بگیرند. بخش انتهایی استخوان‌های فک پایینی با یک استخوان چهارگوش (quadrate) مفصل شده‌اند که این اتصال به تحرک بیشتر فک کمک می‌کند. همچنین استخوان چهارگوش و استخوان‌های مربوط به فک پایینی به مار کمک می‌کنند تا هر گونه لرزشی در زمین را حس کنند و بتوانند در مواقع خطر فرار کنند. چون هر لبهٔ فک می‌تواند به‌طور مستقل نسبت به دیگری جابجا شود مارها فک خود را بر روی سطح به صورت شل و آزاد می‌گذارند تا بتوانند صداهای پیرامون را به صورت استریو دریافت و شکار را شناسایی کنند. مارها با وجود نداشتن گوش بیرونی و استخوان‌های کوچک گوش که مکانیسم تطبیق امپدانس را به عهده می‌گیرند؛ می‌توانند با کمک گذرگاه اتصال فک -استخوان چهارگوش – استخوان رکابی، لرزش و حرکت‌های به اندازهٔ یک آنگستروم را نیز حس کند و این حیرت انگیز است

سوپ گوشت مار

شاید نام سوپ مار را شنیده باشید ، سوپ مار یک خوراک معروف در هنگ کنگ است که به عنوان مکمل غذایی و دارای خواص مفید برای سلامتی هم شناخته می‌شود. این سوپ دارای گوشت دست کم دو گونه مار است و به دلیل اضافه کردن برگ‌های گل داودی و ادویه‌های دیگر، مزهٔ آن کمی شیرین است. گفته می‌شود گوشت مار در این سوپ، بافت و مزه‌ای نزدیک به گوشت مرغ دارد. سوپ مار در رستوران‌های ویژه به نام «شاه مار» یا «شی-وانگ» (به معنی حرفه‌ای در پخت مار) ارائه می‌شود. این غذاخوری‌ها بیشتر در منطقهٔ شام-شویی-پو و کاولون سیتی در هنگ کنگ دیده می‌شود. در فصل‌های پاییز و زمستان یک کاسه سوپ مار قیمتی برابر با ۷٫۷۵ دلار آمریکا دارد که قیمتی در حدود 100 هزار تومان به پول کشورمان است.

آرواره مار

آرواره مار ساختاری پیچیده دارد. برخلاف باور عمومی که مار می‌تواند آرواره اش را جابجا کند، باید گفت مارها آروارهٔ پایینی بسیار انعطاف‌پذیری دارند که دو نیمهٔ آن به صورت اتصال صلب به هم وصل نیستند همچنین چندین اتصال میان فک و جمجمه وجود دارد که به آن‌ها اجازه می‌دهد دهانشان را برای بلعیدن درستهٔ یک شکار که قطرش از قطر بدن خود مار بیشتر است باز کنند. برای نمونه مار تخم-خور آفریقایی می‌تواند تخم‌هایی بسیار بزرگتر از قطر سرش را فروبرد. این مار هیچ دندانی ندارد اما پیش آمدگی استخوانی محکمی در لبهٔ درونی ستون مهره‌های خود دارند که با کمک آن تخم‌ها را می‌شکنند

انواع غذا با گوشت مار

در برخی فرهنگ‌ها مانند آشپزی کانتونی (مربوط به بخش‌هایی از چین است) خوراک‌هایی مانند سوپ مار وجود دارد که در پاییز معمولاً خورده می‌شود مردم منطقه بر این باورند که خوراک‌های برگرفته از مار باعث گرمی بدن و گرمی قلب می‌شود. در فرهنگ غرب خوردن مار در شرایط قحطی و گرسنگی زیاد ثبت شده‌است. البته مار زنگی پخته یک استثناء است که خوراک آن در بخش‌هایی از غرب آمریکا نیز رواج دارد. در کشورهای آسیایی مانند چین، تایوان، تایلند، اندونزی، ویتنام و کامبوج نوشیدن خون مار، بخصوص کبرا برای بالا بردن میل جنسی مردانه رواج دارد. این خون زمانی گرفته می‌شود که کبرا هنوز زنده است و معمولاً با یک نوشیدنی الکلی آمیخته می‌شود تا مزهٔ بهتری پیدا کند. در برخی کشورهای آسیایی یک یا چند مار را در یک نوشیدنی الکلی می‌خوابانند با این فرض که این نوشیدنی سنگین تر (قوی تر) می‌شود (و البته گران‌تر). آبگوشت مار نوعی آبگوشت بوده که در ایران قدیم از گوشت مار تهیه می‌شده و برای مصونیت از مارگزیدگی، دور کردن سحر و جادو، و افزایش قوای جنسی مصرف می‌ شده است.  در آمریکا به نیروهای ویژهٔ ارتش یاد داده می‌شود که چگونه یک مار را بگیرند، بکشند سپس بخورند به کسانی که چنین کار می‌کنند مارخور (snake eater) گفته می‌شود. این کار برای یادگیری چگونه جان به در بردن از شرایط دشوار است. شراب مار (蛇酒) یک نوشیدنی است که از خواباندن یک مار درسته در شراب برنج یا اتانول بدست می‌آید این نوشیدنی نخستین بار در چین ثبت شده‌است بر پایهٔ طب سنتی چین این نوشیدنی به فرد نیروی دوباره می‌بخشد و همین دلیل پر طرفداری این غذا است.

مارهای چمباتمه زن

شاید برایتان جالب باشد ولی مارهای چمباتمه زن بزرگ‌ترین مارهای دنیا هستند و شامل پیتون‌ها و بواها می‌باشند. آن‌ها غیر سمی هستند و حیوانات دیگر را با فشار دادن و له کردن از پا درمی‌آورند. مارهای جمع شونده دور شکار خود می‌پیچند و به تدریج حلقه را تنگ‌تر می‌کنند تا شُش‌ها دیگر قادر به باز شدن نباشند؛ در نتیجه حیوان خفه می‌شود. آن‌ها نیز مانند مارهای دیگر قادر به جویدن نیستند و شکار خود را یکباره می‌بلعند.

طعم گوشت مار

رنگ گوشت مار صورتی روشن است و طعم آن از گوشت ماهی قوی تر است و مزه بیشتری به غذا می دهد ولی کمی سفت تر است و باید بیشتر جویده شود. سوپ مار به صورت سنتی با برگ لیمو ترش که بسیار ریز خرد شده و کمی گل داودی برای آنکه شوری سوپ را کاهش دهد و آن را ملس کند، تهیه می‌شود. اما امروزه این سوپ را با فلفل، سرکه و خمیر مایهٔ سرخ شده در روغن تهیه می‌کنند تا سوپ را غلیظ تر و خوشمزه‌تر کنند.

خواص گوشت مار

تحقیقات نشان می دهد که در قدیم مار سیاه را در کوزه می انداخته اند و در کوره قرار می دادند تا به خاکستر تبدیل شود و سپس این خاکستر را با روغن زیتون مخلوط می کردن که باعث در آمدن مودر نقاطی از بدن که مویش ریخته است می شود و اگر کمی از ماده را با عسل مخلوط کنند و به چشم بمالند باعث تقویت قدرت بینایی می شود.

در علوم قدیمی امده است که اگر سر مار زهردار را در روغن زیتون و یا روغن کنجد بجوشانند و سپس آن را صاف کنند و در شیشه نگهداری کنند که برای درمان جذام و درمان زگیل خیلی مفید است.

  • الهه موسوی

آیا گوشت جوجه تیغی حلال است یا حرام

يكشنبه, ۳ شهریور ۱۳۹۸، ۰۹:۴۹ ب.ظ

گوشت جوجه تیغی

گوشت جوجه تیغی

در این مطلب از سایت جسارت در مورد خواص و فواید و حکم گوشت جوجه تیغی چه خواصی دارد حلال است یا حرام برای درمان آسم و سرطان صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

توضیحاتی در مورد گوشت جوجه تیغی

نام جوجه تیغی در زبان انگلیسی “Hedgehog” است که این نام به نحوه غذا خوردن آن‌ها باز می‌گردد Hedge در زبان انگلیسی به معنی پرچین است و Hog هم معنای خوک می‌دهد. جوجه تیغی‌ها عادت دارند که به زیر پرچین‌ها بروند و غذای خود را از آنجا پیدا کنند و در آنجا حین خوردن غذا همانند خوک خرناس می‌کشند. این جانور به‌ وسیلهٔ خارهای که بر پشتش قرار دارد از خود دفاع می‌کند. این خارها در واقع موهایی توخالی هستند که کراتین موجود در آن‌ها باعث تیزی و سفتی شده‌ است و بر خلاف باور عمومی سمی نیست. جوجه‌ تیغی‌ها اغلب در هنگام احساس خطر خود را به صورت گلوله درمی‌آورند به طوری که تمام تیغ‌های آن‌ها رو به سمت بیرون قرار می‌گیرد. تمام گونه‌های جوجه تیغی از این مکانیسم دفاعی بهره‌ مند هستند اما موفقیت آن‌ها بستگی به میزان تیغ‌هایشان دارد.

جوجه تیغی

زیستگاه طبیعی جوجه تیغی ها مناطق وسیعی در آفریقا و جنوب اروپاست جوجه تیغی عمدتاً حشره‌خوار است و غذای اصلی آن را بی‌مهرگان مانند حشرات و لارو آن‌ها و حلزون و کرم خاکی تشکیل می‌دهد. گاهی از مهره‌داران کوچک مثل قورباغه، موش و مارمولک و تخم پرندگان، و همین‌طور غذاهای گیاهی مثل ریشه علف‌ها، میوه‌ها و قارچ نیز تغذیه می‌کنند. جوجه ‌تیغی‌ها غذای خود را عمدتاً به کمک حس بویایی می‌یابند و در مقایسه با اندازه جثه‌شان زیاد غذا می‌خورند جوجه تیغی‌ها قادرند تا یک سوم وزن خود را در یک روز غذا بخورند! جوجه تیغی ها در سرمای زمستان هنگامی که غذای دیگر به وفور در دسترس نیست زمستان‌خوابی می‌کنند و از ذخیره چربی که در فصل فراوانی غذا ذخیره کرده‌اند استفاده می‌کنند.

گوشت جوجه تیغی حلال است

پس از اینکه مشاهده شد عده ای از مردم در شهرستان رامسر از روی ناآگاهی گوشت جوجه تیغی را می خورنددر این قسمت دستور مقام معظم رهبری را برای شما آورده ایم تا متوجه حرام بودن گوشت جوجه تیغی شوید.سلام -حکم خوردن گوشت جوجه تیغی با توجه به محل زندگی این حیوان و تغذیه از ریشه گیاهان و درختان چیست؟ پاسخ: پرسشگر محترم با سلام و تشکر از ارتباطتان با مرکز ملی پاسخگویی خوردن گوشت جوجه تیغی حرام است، و تغذیه آن از ریشه گیاهان و درختان تأثیری در این حکم ندارد، زیرا پاره ای دیگر از حیوانات نیز از گیاهان و درختان تغذیه می کند، ولی حرام است مانند موش و فیل.

عوارض و مضرات گوشت جوجه تیغی

در رابطه با خواص گوشت جوجه تیغی گفته شده که در درمان آسم و بیماری های مفصلی مفید است. آسم آلرژیک بیماری شایعی است که با علائمی همچون سرفه و تنگی نفس و عفونت ریه ها بروز می کند و به‌تازگی شیوع آن در کودکان به دلیل تماس با آلرژن ها افزایش یافته است . به دلیل اثرات جانبی کمتر داروهای گیاهی نسبت به داروهای شیمیایی داروهای مختلفی در طب سنتی برای درمان آسم آلرژیک وجود دارد . در برخی از کشورها از جمله ایران مردم محلی معتقدند که گوشت جوجه تیغی می تواند بیماری آسم را بطور کامل بر طرف کند اما باید گفت که گوشت این جانور نه تنها در درمان آسم بی تأثیر است بلکه پروتئین های موجود در گوشت جوجه تیغی می تواند در افراد حساس به آلرژن ها و مبتلا به آسم شدید , باعث تشدید بیماری و حملات آسم شود .

حکم گوشت جوجه تیغی

تاکنون از نظر علمی مفید بودن گوشت جوجه تیغی حتی با مصرف گوشت جوجه تیغی پرورشی و سالم که در برخی کشورها وجود دارد اثبات نشده است و کنترل بیماری سل فقط از طریق دارو و تکنیک های پیشنهادی امکان پذیر است بنابراین کشتن این حیوان برای یک کار بیهوده از نظر اخلاقی و انسانی درست نیست.علاوه بر این لازم به ذکر است که خوردن گوشت جوجه تیغی در دین اسلام حرام است .

حکم خوردن گوشت جوجه تیغی

پرسش : خوردن گوشت جوجه تیغی چه حکمی دارد؟ پاسخ : این حیوان حرام گوشت است.

علت حرام بودن گوشت جوجه تیغی

تشی یا جوجه‌تیغی با نام علمی Erethizon dorsatum پرخارترین جانور جونده است، هرچند نام لاتین آن خوک پرخار معنی می‌دهد. تشی نوعی از جوجه تیغی است که در شمال کشور به وفور یافت می شود. با نام های محلی چوله، «سیخور» ، «کرپی» ، «کول تیغتیغه» نیز خوانده می شود. بعضی از هموطنان عزیز با علم به حرام بودن این حیوان آن را به بهانه دارویی بودن مصرف می کنن.. هر چند سند معتبر علمى و فقهى در رابطه با دارویی بودن گوشت تشی وجود ندارد.تازه اگه راه درمان بیماری هم باشد.در صورتى که طبق تشخیص طبیب متدیّن تنها راه علاج نباشد، جایز نیست. گوشت این حیوان حــــــــــــــــــــــرام است مصرف نکنید

کاربرد جوجه تیغی

از جوجه تیغی هم به عنوان حیوان خانگی هم در بعضی فرهنگها به عنوان غذا استفاده می‌شود. (به عنوان مثال در مصر به عنوان غذا به مصرف می‌رسیده است) اما مهمترین استفاده‌ای که می‌توان از جوجه تیغی کرد در کنترل آفات در کشاورزی است به طوریکه هر عدد جوجه تیغی قادر است ۲۰۰ گرم حشره را در هر شب خورده و بدین طریق به کنترل آفات و حشرات در کشاورزی کمک کند.

پرورش گوشت جوجه تیغی

در سیستم باز حیوان در داخل محیط گودی که دیواره های آن به عمق 1 متر است قرار می گیرد. در این سیستم برای هر جفت از مولدین 15 متر مربع فضا لازم است. گرچه تغذیه حیوان از گیاهانی که در داخل محوطه رشد می کنند صورت می گیرد، ولی به غذای کمکی نیز احتیاج دارد و برای شرب آنها بهتر است از آب جاری استفاده شود. در این سیستم حیوان فقط یک بار در سال و در موارد نادر 2 بار در سال تولید مثل می کند. این سیستم دارای بازدهی پایینی می باشد ولی هزینه اولیه تاسیس سالن را ندارد.*دمای مناسب برای پرورش تشی بین 20 الی 25 درجه سانتیگراد است که اگر دما به پایین تر از 12 درجه برسد حیوان فعالیت خود را کم می کند و تمایلی به تولید مثل ندارد. تهویه هوا باید منظم انجام پذیرد زیرا اوره متصاعد شده از ادرار حیوان ممکن است مشکلات تنفسی ایجاد کند . تشی به جریانات هوا حساس است و باعث بیماری حیوان می گردد.*

نام های دیگر جوجه تیغی

تشی یا جوجه‌تیغی با نام علمی Erethizon dorsatum پرخارترین جانور جونده است، هرچند نام لاتین آن خوک پرخار معنی می‌دهد. تشی نوعی از جوجه تیغی است که در شمال کشور به وفور یافت می شود. با نام های محلی چوله، «سیخور» ، «کرپی» ، «کول تیغتیغه» نیز خوانده می شود

حکم گوشت جوجه تیغی و گراز و خرگوش

سلام،آیا گراز وحشی که به مزارع حمله میکند نجس است؟ خوردن گوشت خرگوش که بعضی از مناطق ایران شکار و مصرف میکنند حرام است؟ خوردن گوشت جوجه تیغی که افراد قدیمی برای آن خواصی ذکر میکنندچه حکمی دارد؟ چکاندن شراب در گوش که در بعضی کتب طب سنتی گفته شده چگونه است؟ اگر میشود از احکام گوشتهای دیگر هم نان ببرید. گراز وحشی اگر خوک باشد نجس است و گوشت خرگوش و جوجه تیغی و گراز حرام است و شراب نجس است و اگر در گوش چکانده شود اشکال ندارد. ولی اگر ظاهر بدن با شراب نجس شده باشد باید قبل از نماز خواندن شسته شود گوشتهای دیگر اگر از حیوانات حلال گوشت باشد و ذبح شرعی شده باشد حلال و پاک است و الا حلال نیست

مشخصات و ویژگی های جوجه تیغی

√ برخی از خارپشت ها بیش از 30،000 خار روی بدنشان دارند. √ جوجه تیغی ها نمی توانند خارهایشان را به خارج شلیک کنند، اما زمانی که شکارچیان لمسشان می کنند این خارها به آسانی آزاد می شوند. √خارهای جدید جانشین خارهای از دست رفته می شود. √خارپشت ها جانورانی اند که شبانه فعالیت می کنند. به این معنی که در طول روز خواب و در شب فعال اند.√ خارپشت ها از پاهای قوی و پنجه های خمیده شان استفاده می کنند تا از درخت بالا بروند. آنها در بالا رفتن خیلی عالی هستند. √ آنها می توانند به صورت انفرادی و یا در گروه های کوچکی که تا 6 عضو دارد زندگی کنند. √در طول فصل جفتگیری، ماده ها تماس نزدیک با نرها را آغاز می کنند. √زوج ها معمولاً 2 بچه به دنیا می آورند و نرو ماده هر دو از نوزادانشان مراقبت می کنند. √نوزادان جوجه تیغی با خارهای نرم به دنیا می آیند. خارهای نرم ظرف چند ساعت سخت خواهد شد. √جوجه تیغی جوان والدینش را پس از چند ماه ترک می کند و زندگی انفرادی اش را آغاز می کند. √بومیان آمریکا در گذشته از خارهای جوجه تیغی برای تزئین خود استفاده می کردند. آنها همچنین از خارپشت به عنوان منبع غذایی بهره می بردند. √خارپشت می تواند 15-18 سال زندگی کند. √ در ایران چهارگونه خارپشت شامل خارپشت اروپای شرقی، خار پشت بیابانی، خارپشت گوش بلند و خارپشت برانت (خارپشت ایرانی) یافت می شود.

انواع گونه های جوجه تیغی

سرده جوجه‌تیغی‌های آفریقایی جوجه‌تیغی چهارانگشتی، Atelerix albiventris جوجه‌تیغی آفریقایی شمالی، Atelerix algirus جوجه‌تیغی آفریقایی جنوبی، Atelerix frontalis جوجه‌تیغی سومالی، Atelerix sclateri سرده جوجه‌تیغی‌های گوش‌کوچک جوجه‌تیغی آمور، Erinaceus amurensis خارپشت سینه‌سفید، Erinaceus concolor جوجه‌تیغی اروپایی، Erinaceus europaeus جوجه‌تیغی سینه‌سفید شمالی، Erinaceus roumanicus سرده جوجه‌تیغی‌های گوش‌دراز جوجه‌تیغی گوش‌دراز، Hemiechinus auritus جوجه‌تیغی گوش‌دراز هندی، Hemiechinus collaris سرده جوجه‌تیغی‌های دشتی جوجه‌تیغی دوری، Mesechinus dauuricus جوجه‌تیغی هیو، Mesechinus hughi سرده جوجه‌تیغی‌های بیابانی خارپشت بیابانی، Paraechinus aethiopicus خارپشت ایرانی، Paraechinus hypomelas جوجه‌تیغی هندی، Paraechinus micropus جوجه‌تیغی شکم‌برهنه، Paraechinus nudiventris

تغذیه جوجه تیغی

جوجه‌تیغی‌ها در طول روز می‌خوابند، عصرها در جستجوی غذا به بیرون می‌روند، حتی گاهی تا نیم فرسنگ از پی غذا راه طی می‌کنند. جوجه تیغی عمدتاً حشره‌خوار است و غذای اصلی آن را بی‌مهرگان مانند حشرات و لارو آن‌ها و حلزون و کرم خاکی تشکیل می‌دهد. گاهی از مهره‌داران کوچک مثل قورباغه، موش و مارمولک و تخم پرندگان، و همین‌طور غذاهای گیاهی مثل ریشه علف‌ها، میوه‌ها و قارچ نیز تغذیه می‌کنند. جوجه‌تیغی‌ها غذای خود را عمدتاً به کمک حس بویایی می‌یابند. جوجه‌تیغی‌ها در مقایسه با اندازه جثه‌شان زیاد غذا می‌خورند. در سرمای زمستان هنگامی که غذای دیگر به وفور در دسترس نیست زمستان‌خوابی می‌کنند و از ذخیره چربی که در فصل فراوانی غذا ذخیره کرده‌اند استفاده می‌کنند. جوجه تیغی دشمنان طبیعی زیادی مثل پرندگان شکاری به ویژه جغدها، راسو، روباه، گرگ، گورکن و خدنگ دارد اما شکار جوجه تیغی بالغ برای دشمنان طبیعی آن بسیار دشوار است. شاه‌بوف از شکارچیانی است که در شکار جوجه تیغی تبحر دارد. در بریتانیا گورکن دشمن طبیعی اصلی جوجه تیغی است و مشاهده شده که در مناطقی که جمعیت گورکن در آن فراوان است جمعیت جوجه تیغی کم است.

  • الهه موسوی